כמות המידע שבדיקת דם לאיבוד שיער יכולה לספק יכולה להיות חיונית לרוב לאבחון פוטנציאלי בטיפול בנשירת שיער ודליל שיער. בדרך כלל עדיף לקחת את הדם שלך לאחר שצמת במשך 12 שעות, באופן אידיאלי בבוקר לפני 11 בבוקר, על בטן ריקה.
מתכונן לרופא שלך
פנה לרופא שלך באסרטיביות, ותגיד לו שאתה רוצה לעשות סדרת בדיקות כדי לשלול מצבים בסיסיים. יתכן מאוד שכל הבדיקות שלך יחזרו תקינות, אך פעמים רבות מזוהה חוסר איזון. תיקון חוסר האיזון הזה או נטילת כדורים לנשירת שיער יכולים לשקם את השיער שלך.
בדיקות דם ובדיקות דם: אבחון נשירת שיער של נשים
בדיקת דם לאיבוד שיער כאשר נעשית באופן פרטי עשויה לעלות ביוקר. שוחח עם הרופא שלך אילו בדיקות מכוסות ואלו עשויות להיות נגישות במסגרת ביטוח רפואי פרטי או תשלום אישי. אתה יכול לעשות בדיקות דם עם הרופא שלך, אם אתה פונה לטריכולוג אנא העבר להם עותק של התוצאות כדי לדון. הבדיקות הבאות יספקו מידע על דברים שונים שעלולים לגרום לבעיות שיער:
- DHEA, DHEA סולפט, פרולקטין, ממריץ זקיקים (FSH) והורמון לאיטיניזציה (LH)
- אנדרוסטנדיון
- טסטוסטרון חופשי ומוחלט
- בדיקות בלוטת התריס: T-3, T-4 והורמון ממריץ בלוטת התריס (TSH)
- ברזל וסרום פריטין ויכולת קשירת ברזל כוללת (TIBC)
- המוגלובין/המטוקריט או CBC (ספירת דם מלאה) B12 נמוך ונשירת שיער קשורה
- B12 נמוך הוא אחת מסיבות נשירת השיער לנשים שרופאי משפחה מחמיצים לעתים קרובות. זו לא בדיקת דם שגרתית וגם כאשר אדם נבדק ל-B12,
אם התוצאה גבולית הם יטופלו לעיתים רחוקות. הרמה המינימלית ל-B12 היא בסביבות 180 ng/l, אולם לרוב האנשים הבריאים יש רמה של סביב 500ng/l. תסמינים של B12 נמוך מתרחשים לעיתים קרובות כאשר רמת הדם יורדת מתחת ל-300 ננוגרם לליטר וכוללים נשירת שיער, קוצר נשימה, חוסר אנרגיה, דפיקות חניכיים מדממות, כיבים בפה, עקצוץ בידיים וברגליים.
ישנם שני סוגים של מחסור ב-B12:
- חוסר ב-B12 תזונתי – בדרך כלל צמחונים וטבעונים. B12 נמצא בעיקר בתוצרת מן החי ולא בצמחים. פתרון – הגדל B12 תזונתי או/ולקחת תוסף B12.
- אוטואימונית – נוגדנים לגורם פנימי מונעים ספיגה של B12 בתזונה. ניתן לבצע בדיקת דם לגורם פנימי כדי לקבוע אם הבעיה שלך היא תזונתית או אוטואימונית. אם הבעיה שלך חסינה אוטומטית רופא המשפחה שלך יבצע בירור נוסף כדי לנסות לקבוע מדוע היא התפתחה. טיפול – זריקות B12 לכל החיים.
אנא שימו לב כי בעת בדיקת הורמונים, אסטרוגנים (הורמונים נשיים) ואנדרוגנים (הורמונים זכריים) בדיקת הדם לאיבוד שיער עשויה להופיע ברמות נורמליות אך שני ההורמונים עדיין יכולים להשפיע על השיער, בהתאם לרגישות זקיקי השיער שלכם למחזור הדם. הורמונים. אתה יכול גם לעשות בדיקות נוספות על תפקודי הכבד והכליות וכיצד הם משפיעים על השיער שלך, כמו גם דברים כגון טריגליצרידים וכולסטרול, שלכל אלה יכולה להיות השפעה על השיער שלך שעלולה לגרום לדילול או נשירת שיער. צפו מהרופא שלכם בדרגות שונות של הבנה. לאחר שקיבלת את התוצאות שלך, ייתכן שהרופא שלך יגיד שהכל תקין. לעתים קרובות רופאים יקראו את בדיקת הדם שלך בצורה שונה מזו של טריכולוג. רופא יבדוק את התוצאות וכיצד הן משפיעות על הבריאות הכללית שלך. טריכולוג יבדוק אך ורק כיצד דברים שונים משפיעים על השיער שלך וכמה זמן לוקח לשיער לצמוח.
קריאת תוצאות בדיקת דם
ברגע שאתה מודאג מנשירת השיער שלך ובחרת במסלול של בדיקות דם כאבחון אפשרי חשוב לך להבין את התוצאות ואת ההשלכות שלהן. לדוגמה, פריטין עשוי להיות בעל טווח התייחסות של 10-130 ug/L (מיקרוגרם לליטר), כאשר התוצאות שלך מציגות קריאה של 30 ug/L. בעוד שרמה זו בסדר מבחינת רווחתם של איברים חיוניים, רמות פריטין אופטימליות לשיער צריכות להיות לפחות 80 ug/L וכל דבר פחות יכול לגרום לנשירת שיער מוגברת, או ירידה בצמיחה. רמות בלוטת התריס וההמוגלובין [1] הן דוגמאות נוספות לכך ויכולות להיות מורכבות למדי.
אם אתה מאבד את השיער שלך, דיברת עם הרופא שלך ועדיין מודאג מבדיקות הדם שלך, עדיף לדבר עם טריכולוג לניתוח נוסף. אסור להעריך למעט את ההשפעה של שימוש יתר בתוספי ויטמינים ומינרלים, לעתים קרובות יש להם השפעה על נשירת שיער, כמו גם תרופות מרשם רבות. אי אפשר לחזות את התוצאה של נשירת שיער ופרוגנוזה של אדם, שכן כל תהליך מטבולי שונה ולכן יכולות להיות תנודות בחומרת הנשירה כמו גם ביכולת להתאושש.
אנא זכרו גם שרוב צורות נשירת השיער צפויות להתרחש כ-2-4 חודשים לאחר הגורם הראשוני. אז כאשר אתה חווה נשירת שיער אנא הסתכל אחורה והיזכר באירוע או בנסיבות שאולי תרמו לנשירת השיער.
ישנם חריגים לכך, אלו יהיו התרופות, תרופות שניתן לתת במינונים חזקים כמו אלו המשמשות בכימותרפיה בטיפול בסרטן. אם נשירת שיער מתחילה מיד לאחר התחלת מרשם, תוך מספר ימים או שבוע, הסיבה היא לרוב משהו אחר – אולי המחלה שגרמה לך לקבל טיפול מלכתחילה. עם זאת, אם תרופה מסוימת גורמת בסופו של דבר לנשירת שיער מוגזמת, אתה יכול לשאול את הרופא שלך אם קיימות אפשרויות קיימות אחרות.