בכל הנוגע לטיפולים תרופתיים להתקרחות אנדרוגנית, נשים נמצאות במצב קשה. בעוד שתרופות רבות עשויות לעבוד במידה מסוימת עבור נשים מסוימות, הרופאים מהססים לרשום אותן. יתרה מכך, חברות התרופות אינן נופלות על עצמן כדי לבדוק תרופות ספציפיות על יכולתן למנוע ולטפל בהתקרחות נשית.
רופאים עדיין לא ששים לרשום טיפולים מערכתיים (כדורים לנשירת שיער או צורה אחרת של טיפול שמשפיעה על כל המערכת שלך). הרופא ירצה תחילה לאשר שהנשירה נובעת מעודף אנדרוגן (שם אחר להורמונים זכריים) במערכת או מ"תגובת יתר" רגישות לכמויות נורמליות של אנדרוגן. לכן, רופאים בוחרים פעמים רבות בטיפולים מקומיים, אשר מוחלים ישירות על הקרקפת.
התחלת טיפול בהקדם האפשרי לאחר תחילת נשירת השיער נותנת את התוצאות הטובות ביותר, שכן התקרחות אנדרוגנטית ממושכת עלולה להרוס רבים מזקיקי השיער. השימוש באנטי-אנדרוגנים לאחר נשירת שיער ממושכת יסייע במניעת נזקים נוספים ויעודד צמיחה מחודשת של שיער מזקיקים שהיו רדומים אך עדיין ברי קיימא. הפסקת הטיפול תגרום לחידוש נשירת השיער אם האנדרוגנים לא נשמרים בדרך אחרת. שמירה על רמות הוויטמין והמינרלים שלך עוזרת בזמן שאתה נוטל תרופות נגד אנדרוגנים.
![ביוטין לנשירת שיער (2)](https://hairlosspills.co.il/wp-content/uploads/2024/01/ביוטין-לנשירת-שיער-2-300x200.jpg)
להלן תמצא רשימה של טיפולים המשמשים לטיפול בנשירת שיער אצל נשים. נכון לעכשיו יש רק טיפול אחד המאושר על ידי ה-FDA עבור נשירת שיער נשית. אחרים לא אושרו על ידי ה-FDA עבור יישום מסוים זה, אך אושרו עבור יישומים אחרים והם משמשים "לא תווית" לטיפול בנשירת שיער.
היעילות של חומרים ושיטות אלו משתנה מאדם לאדם, אך נשים רבות גילו ששימוש בטיפולים אלו עשה הבדל חיובי בשיער ובהערכה העצמית שלהן. כמו תמיד, לטיפולים יש את הסיכוי הטוב ביותר להיות יעיל אם הם מכוונים לגורם לנשירת השיער וכן להפעלת צמיחת שיער.
מינוקסידיל (רוגיין)
מינוקסידיל שימש לראשונה בצורת טבליות כתרופה לטיפול בלחץ דם גבוה (נוגד לחץ דם). הבחין כי חולים שטופלו במינוקסידיל פיתחו צמיחת שיער מוגזמת (היפרטריקוזיס) כתופעת לוואי. מחקר נוסף הראה כי מריחת תמיסה של מינוקסידיל ישירות על הקרקפת יכולה גם לעורר את צמיחת השיער.
מינוקסידיל אוראלי שנלקח בטבליה של 2.5 מ"ג עד 5 מ"ג פעם ביום הוא הרבה יותר יעיל מאשר מקומי עקב ספיגה. ביישום מקומי, כמות המינוקסידיל הנספגת דרך העור לזרם הדם היא בדרך כלל קטנה מכדי לגרום לתופעות לוואי פנימיות.
רופאי עור רבים אכן רושמים 5% לנשים עם התקרחות אנדרוגנית אם משתמשים בה בפיקוחן. אנו יודעים כמה זמן לוקח לשיער לצמוח ולכן קל לצפות בתוצאות לאחר השימוש במינוקסידיל. ניסויים קליניים קטנים הראו שתמיסת המינוקסידיל 5% יעילה משמעותית הן בשימור והן בצמיחה מחדש של שיער בנשים עם התקרחות אנדרוגנטית מאשר תמיסת 2%.
תוצאות ממחקרים קליניים של נשים לבנות בעיקר בגילאי 18 עד 45 שנים עם דרגות קלות עד בינוניות של נשירת שיער מדווחות כי לאחר שימוש במינוקסידיל במשך שמונה חודשים, ל-19% מהמשתמשים הייתה צמיחה מחודשת מתונה ול-40% הייתה צמיחה מחודשת מינימלית. מבין אלו שמשתמשים בנוזל ללא מינוקסידיל פעיל (פלצבו) במהלך אותה תקופה, 7% דיווחו על צמיחה מתונה של שיער בעוד של-33% הייתה צמיחה מחודשת מינימלית.
מעכבי קולטן אנדרוגן
ספירונולקטון (אלדקטון)
ספירונולקטון, שם המותג Aldactone, הוא בקבוצת תרופות הנקראות משתנים חוסכי אשלגן (המכונים לעתים קרובות כדורי מים). ספירונולקטון משמש בדרך כלל להפחתת נוזלים בגוף מבלי לגרום לאובדן אשלגן. הוא משמש גם לטיפול במחסור באשלגן, לחץ דם גבוה (יתר לחץ דם), נפיחות (בצקת), והפרעה הורמונלית הנקראת היפראלדוסטרוניזם [1] .
ספירונולקטון פועל כאנטי-אנדרוגן בשתי דרכים. ראשית, הוא מאט את ייצור האנדרוגנים בבלוטות יותרת הכליה והשחלות. שנית, הוא חוסם את פעולת האנדרוגנים בחלקו על ידי מניעת קישור של דיהידרוטסטוסטרון (DHT) לקולטן האנדרוגנטי שלו.
Cimetidine (Tagamet)
Cimetidine, שם המותג Tagamet, שייך לסוג של חוסמי היסטמין המשמשים בעיקר לטיפול בכיבים במערכת העיכול. פעולת חסימת ההיסטמין מונעת מהקיבה לייצר עודף חומצה, ומאפשרת לגוף לרפא את הכיב. ל-Cimetidine יש גם אפקט אנטי-אנדרוגני חזק למדי, והוכח שהוא חוסם דיהידרוטסטוסטרון מקישור אתרי קולטני הזקיק.
Cimetidine שימש לטיפול בעודף צמיחת שיער בפנים (הירסוטיזם) בנשים והראה תוצאות מבטיחות במחקרים על נשים עם התקרחות אנדרוגנית. יש צורך במינונים גבוהים כדי להשיג תוצאות, ולכן גברים לא צריכים לקחת סימטידין לטיפול בנשירת שיערם בשל השפעות נשיות אפשריות, כולל תופעות לוואי מיניות שליליות.
ציפרוטרון אצטט
Cyproterone אצטט משמש להפחתת החשק המיני המוגזם אצל גברים ולטיפול בתוקפנות מינית בולטת. זה גם נקבע עבור hirsutism חמור אצל אישה בגיל הפוריות עבור התקרחות אנדרוגנית אצל נשים. Cyproterone acetate מפעיל את השפעותיו על ידי חסימת הקישור של דיהידרוטסטוסטרון (DHT) לקולטנים שלו.
רופאים רואים בו כאחד מהמוצאים האחרונים לטיפול בנשירת שיער נשית בגלל הרעילות האפשרית שלו ותופעות הלוואי ארוכות הטווח. כמו בכל תרופה, עלולות להופיע תופעות לוואי אחרות מאלה המפורטות על האריזה. צור קשר עם הרופא שלך אם אתה מבחין בתופעת לוואי שהיא חריגה או מטרידה במיוחד.
אסטרוגן ופרוגסטרון
כדורים וקרמים לאסטרוגן ופרוגסטרון עשויים להוות טיפול יעיל לנשים עם התקרחות אנדרוגנית אשר עוברות גיל המעבר או שחסרים להן אסטרוגן ואו פרוגסטרון מסיבות אחרות.
קטוקונאזול (ניזורל)
קטוקונזול, הזמין כטיפול מקומי לפי מרשם, משמש כיום לטיפול בזיהומים פטרייתיים. זה מרסן את ייצור הטסטוסטרון ואנדרוגנים אחרים על ידי בלוטת יותרת הכליה ואיברי הרבייה (אצל נשים, השחלות).
ניתן להשתמש בהשפעות האנטי-אנדרוגניות הללו כדי לסייע בטיפול בנשירת שיער. שמפו ניזורל מכיל 2% קטוקונזול והוא נרשם לא רק לטיפול במצבי קרקפת, אלא גם בשילוב עם טיפולים אחרים להתקרחות אנדרוגנית. גרסה של 1% זמינה כעת ללא מרשם רופא, אך ייתכן שהיא לא תהיה יעילה כמו עוצמת המרשם של 2%. אין תופעות לוואי משמעותיות.
אמצעי מניעה דרך הפה
מכיוון שגלולות למניעת הריון מפחיתות את הייצור של אנדרוגנים שחלתיים, ניתן להשתמש בהן לטיפול בהתקרחות אנדרוגנית של נשים. עם זאת, זכור כי יש להקפיד על אותן אזהרות אם אישה נוטלת גלולות למניעת הריון אך ורק כדי למנוע אמצעי מניעה או כדי לטפל בהתקרחות נשית. לדוגמה, מעשנים בני 35 ומעלה הנוטלים את הגלולה נמצאים בסיכון גבוה יותר לקרישי דם ולמצבים חמורים אחרים.
![טיפולי נשירת שיער (2)](https://hairlosspills.co.il/wp-content/uploads/2024/01/טיפולי-נשירת-שיער-2-300x200.jpg)
סיבות נשירת שיער לנשים שונות זו מזו. שוחח ביסודיות על ההיסטוריה הרפואית ואורח החיים שלך עם הרופא שלך. גלולות למניעת הריון מגיעות בניסוחים הורמונליים שונים, והרופא שלך יכול לקבוע מה מתאים לצרכים הספציפיים שלך, להחליף גלולות במידת הצורך עד שתרגיש בנוח פיזית ורגשית עם הניסוח.
פינסטריד (פרופסיה, פרוסקר)
התרופה פינסטריד מעכבת את האנזים 5-אלפא רדוקטאז בזקיק השערה, ובכך מעכבת את ייצור דיהידרוטסטוסטרון (DHT) הפוגע בזקיק. DHT מכווץ את זקיקי השיער ומקשה על שיער בריא לשרוד.
Finasteride שווק לראשונה תחת שם המותג Proscar לטיפול בבלוטת הערמונית. זה היה זמין בכדורים של 5 מ"ג. זה עובד די טוב כדי למנוע נשירת שיער ולעורר צמיחה מחודשת עבור רוב הגברים, וזה עשוי לעבוד עבור נשים מסוימות, אם כי נשים לא חייבות לקחת את זה אם הן בהריון. כמו כן, נשים לא צריכות להיכנס להריון בזמן השימוש בתרופה בגלל הסיכון למומים מולדים בתינוק זכר. פחות מ-2% מהגברים סובלים מתופעות לוואי מיניות חולפות, כולל קשיי זיקפה וחשק המיני, בזמן נטילת פינסטריד. עם זאת, אצל נשים תופעות לוואי אלו אינן מתרחשות.